XAVI GARCIA PARLA D’ALIMENTACIÓ INFANTIL I SALUT A L’ESCOLA CAMINS  

El director del programa En Forma, assessor de salut i psiconeuroimmunòleg de Fitness Integral, Xavi Garcia, va impartir el dijous 30 d’octubre una xerrada sobre alimentació infantil i salut a l’Escola Camins. A la xerrada, que va ser seguida per una vintena de famílies de l’escola, Garcia va desmuntar amb arguments contrastats les recomanacions oficials sobre alimentació infantil, demostrant que “no estan basades en ciència, no són coherents i no són saludables”.

Xavi Garcia va parlar de conceptes com l’índex glucèmic i va mostrar la reacció del cos davant la ingesta de glucosa; i va introduir els conceptes d’antinutrients, de microbiota i la importància que té la flora bacteriana en la salut del nen, no només durant els seus xerrada_alimentacio_infantilprimers anys de vida sinó també durant la seva vida adulta.

La xerrada va acabar amb l’exposició d’una alternativa més “científica, coherent i saludable” a les recomanacions oficials sobre alimentació, basada sobretot en la ingesta de carn, peix, ous i verdures.

Xavi Garcia, que és pare de l’Escola Camins, també va aprofitar la seva intervenció per recomanar/proposar l’eliminació de les cistelletes de pa del menjador escolar, i es va oferir per treballar conjuntament amb la comissió de menjador per una alimentació més saludable dels nostres fills i filles.